Składniki:
Sałata - różne odmiany, ocet balsamiczny biały, szczypta soli, cukru, łyżka oleju, musztardy, odrobina przegotowanej wody, drobno posiekana cebula.
Jak przyrządzić?
Sałatę rozdrobnić i wrzucić do miski.Pozostałe składniki wlać do słoika, octu balsamicznego stosunkowo najwięcej. Dobrze rozmieszać. Zalać sosem sałatę. Parę razy wszystko przemieszać, aby sałata skruszała.
Potrzebne przybory:
miska, słoiczek do wymieszania zalewy
Jak podawać?
W salaterkach.
Uwagi:
Do tej potrawy nadają się wszystkie możliwe odmiany sałaty: lodowa, polna, masłowa. Dzięki octowi balsamicznemu sałata jest krucha. Polecam!
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 5 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 5 zł |
Autor | Agnieszka |