Sałata balsamiczna

Przepis kulinarny

Składniki:

Sałata - różne odmiany, ocet balsamiczny biały, szczypta soli, cukru, łyżka oleju, musztardy, odrobina przegotowanej wody, drobno posiekana cebula.

Jak przyrządzić?

Sałatę rozdrobnić i wrzucić do miski.Pozostałe składniki wlać do słoika, octu balsamicznego stosunkowo najwięcej. Dobrze rozmieszać. Zalać sosem sałatę. Parę razy wszystko przemieszać, aby sałata skruszała.

Potrzebne przybory:

miska, słoiczek do wymieszania zalewy

Jak podawać?

W salaterkach.

Uwagi:

Do tej potrawy nadają się wszystkie możliwe odmiany sałaty: lodowa, polna, masłowa. Dzięki octowi balsamicznemu sałata jest krucha. Polecam!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania5 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćniska
Przybliżony koszt5 zł
AutorAgnieszka

Sałata balsamiczna: Podobne przepisy

Sałata balsamiczna: wypróbuj również

Powiązane Tematy