Składniki:
1 kubek białego sera (ok. 20 dag),
3 łyżki stołowe grysiku,
1 jajo,
sól, masło, bułka tarta.
Jak przyrządzić?
Rozetrzeć ser w kubku, wsypać 3 łyżki stołowe grysiku, dobrze wymieszać i odstawić na 15 minut. Potem dodać żółtko, rozetrzeć razem i posolić. Ubić pianę z białka, dodać do sera, lekko wymieszać. Formować kulki, obtoczyć w grysiku.Wrzucać na gotującą się wodę. Gotować około 20 minut. Odlać wodę, polać zarumienione kluseczki masłem z bułką tartą.
Potrzebne przybory:
szklanka, miska, łyżki, mikser
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | ok. 20 szt. |
Przybliżony koszt | 6 zł |
Autor | <=iza=> |