Składniki:
2 pory,
1 słoik selera,
puszka kukurydzy,
5 jaj,
puszka ananasa,
20 dag sera żółtego,
majonez,
sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Pory pokroić, lekko nasolić, wyłożyć do miski, lekko pomazać majonezem. Seler odcisnąć, pokroić, ułożyć na pory, na to wysypać kukurydzę (odcedzoną), pomazać lekko majonezem. Na to ananas pokrojony w kostkę (bez soku), 5 jaj na twardo pokrojonych w kostkę, pomazać lekko majonezem. Na to ser starty na tarce o dużych oczkach, pomazać lekko majonezem. To wszystko przykryć folią i odstawić na 24 godz. do lodówki. Przed podaniem dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Trudność | bardzo trudny |
Autor | deskres |