Składniki:
200 g ryżu (dwie torebki),
200 g smakouna (2 kotleciki),
po dwie łyżki groszku i kukurydzy,
dwa jajka,
zielona pietruszka, oliwa z oliwek, sól, pieprz, vegeta.
Jak przyrządzić?
Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu, a potem podsmażamy na oliwie,Smakoun kroimy w drobną kostkę i wrzucamy do ryżu.Dodajemy groszek, kukurydzę i wszystko mieszamy.Wbijamy dwa jajka, delikatnie mieszając, czekamy, aż się zetną.Podajemy posypane zieloną natką pietruszki.
Jak podawać?
Podajemy jako samodzielne danie lub dodatek do głównego.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | średni |
Porcje | 2 |
Autor | Iga |