Składniki:
Kapusta pekińska, 3 piersi kurczaka, keczup, ogórki konserwowe, majonez, kukurydza, cebula, przyprawa kebab-gyros.
Jak przyrządzić?
Trzy pojedyncze piersi kurczaka pokroić w drobną kostkę. Usmażyć na rozgrzanym oleju, dodać 3 łyżki przyprawy gyros, wystudzić i dać na dno salaterki.Ok. 5 ogórków i cebulę pokroić w drobną kostkę.Posiekać kapustę pekińską.Układać w salaterce w następującej kolejności (najlepiej podać w przezroczystej salaterce, wygląda to bardzo ładnie):piersi kurczaka,keczup (polecam pikantny z Kotlina),ogórki konserwowe,majonez,kukurydzę,keczup,cebulęmajonez,kapustę pekińską.
Uwagi:
Polecam :)
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 35 min. |
Trudność | średni |
Autor | InKa |