Salade a la France

Przepis kulinarny

Składniki:

1 puszka tuńczyka bądź innej ryby morskiej,
4 plastry sera żółtego,
1 puszka kukurydzy,
1 puszka fasolki czerwonej w sosie pomidorowym,
4 pomidory czerwone
pęczek świeżego koperku,
kilka kropel soku z cytryny,
200g małży – ze słoika albo świeżych (które trzeba ugotować),
1 cebula,
1 łyżka oliwy z oliwek.

Jak przyrządzić?

Pokroić pomidory w kostkę, wyjmując oczywiście środek, umieścić je następnie w misce. Posiekać koperek i wysypać na pomidory. Obrać cebule i skroić, stopniowo wsypując do naczynia, w którym robimy sałatkę. Puszkę danej ryby wsypać do miski (jeśli kawałki są duże to rozdrobnić). Następnie pokroić plastry sera w kostkę, wsypać i skropić cytryną. Puszkę fasolki wsypać do miski i pomieszać a także dodać puszkę kukurydzy i małże. Na koniec skropić oliwą z oliwek. Całość zamieszać dobrze. Jeść kilka godzin po zrobieniu, ponieważ całość musi się skomponować smakowo.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania35 min.
Trudnośćśredni
Kalorycznośćśrednia
AutorAlexandra

Salade a la France: Podobne przepisy

Salade a la France: wypróbuj również

Powiązane Tematy