Bratkartoffeln z serem - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- ugotowane ziemniaki(najlepiej resztki z garnka)
- ser(dowolny nadający się do smażenia)
- boczek
- oliwa z oliwek (lub olej)
- oregano

Jak przyrządzić?

Ugotowane ziemniaki kroimy w plasterki o jednakowej grubości (dzięki temu ziemniaki będą równo upieczone). Boczek kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oliwy i dodajemy boczek. Smażymy chwilę i dodajemy pokrojone ziemniaki. Smażymy z obu stron na złoto i posypujemy serem. Na chwilę przykrywamy patelnię (szybciej się ser rozpusci) i posypujemy oregano. Sera powinno być tyle aby związał on ze sobą ziemniaki.

Potrzebne przybory:

patelnia

Jak podawać?

Najlepiej smażyć na patelni wielkości talerza i następnie potrawe zsunąć w całości.

Uwagi:

Jest to szybka potrawa na kolację. Można zjeść ziemniaki pozostawione z obiadu lub nawet z poprzedniego dnia.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Porcje1
Kalorycznośćwysoka
Przybliżony koszt5 zł
AutorWasilij

Bratkartoffeln z serem: Podobne przepisy

Bratkartoffeln z serem: wypróbuj również

Powiązane Tematy