Składniki:
Ziemniaki,
groszek zielony z puszki,
majonez,
sól.
Jak przyrządzić?
Ziemniaki myjemy i gotujemy w łupinkach na półmiękko, zostawiamy aby wystygły. Następnie kroimy na pół i wydrążamy część ziemniaków, zostawiając warstwę ok. 1 cm. Ugniatamy to, co wydrążyliśmy, dodajemy groszek, sól, majonez, wszystko mieszamy i wkładamy w wydrążone połówki ziemniaków. Układamy w żaroodpornym naczyniu i wkładamy na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Smacznego.
Uwagi:
Podajemy do mięsa lub kiełbasy z grilla. Moim gościom to smakuje i nie trzeba mieć tyle mięsa, bo zjedzą ziemniaki, a to jest sycące.
Kategoria dania | Dania z grilla |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Alinka |