Składniki:
Biszkopt: 6 jajek, 1szkl. cukru kryształu, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, szczypta soli 1 szkl. mąki.
Masa 1:1/2 l mleka, 2-3 łyżki cukru kryształu, 2 budynie toffi, 1 cukier waniliowy, 1 kostka margaryny. Dodatkowo: 2,5 paczki delicji z nadzieniem jagodowym
Masa 2:1/2 l mleka, 2-3 łyżki cukru kryształu, 1 cukier waniliowy, 2 budynie czekoladowe, 1 kostka margaryny.
Jak przyrządzić?
Ubić jajka z cukrem i szczyptą soli, dodać mąkę zmieszaną z proszkiem i wymieszać wszystko razem łyżką. Upiec. W 1/2 szkl. zimnego mleka rozpuścić proszek budyniowy. Resztę mleka zagotować z cukrem waniliowym.Ugotować budyń. Margarynę utrzeć z cukrem kryształem, dodawać stopniowo zimny budyń, utrzeć.Wyłożyć masę na biszkopt. Ułożyć delicje na masie toffi i wstawić do lodówki.Ugotować drugi budyń tak samo.Wyłożyć na delicje, wstawić ponownie do lodóki. Najlepsze jest następnego dnia.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | Lwica |