Sk艂adniki:
0,5 litra smietanki,
3 sniezki,
2 galaretki cytrynowe,
100 g cappuccino orzechowe (jesli ma byc lagodne - 50 g),
biszkopciki
Jak przyrz膮dzi膰?
Dno tortownicy wylozyc biszkopcikami. Galaretki rozpuscic w polowie wody (0,5 litra na dwie galaretki), ostudzic. Sniezki ubic ze smietanka, miksowac nadal i wsypywac capuccino, na koniec tezejaca galaretke. Gotowe!
Potrzebne przybory:
Miska, mikser, tortownica.
Jak podawa膰?
Z usmiechem!
Uwagi:
Ciasto pycha! Szybko tezeje, wiec szybkie i latwe dla niespodziewnych gosci. Mozna na gore posypac starta czekolade albo porobic mazaje rozpuszczona.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Porcje | min. 8 |
Kaloryczno艣膰 | uu... |
Przybli偶ony koszt | 15 z艂 |
Autor | marzenka |