Cappuccinno expresowe - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

0,5 litra smietanki,
3 sniezki,
2 galaretki cytrynowe,
100 g cappuccino orzechowe (jesli ma byc lagodne - 50 g),
biszkopciki

Jak przyrządzić?

Dno tortownicy wylozyc biszkopcikami. Galaretki rozpuscic w polowie wody (0,5 litra na dwie galaretki), ostudzic. Sniezki ubic ze smietanka, miksowac nadal i wsypywac capuccino, na koniec tezejaca galaretke. Gotowe!

Potrzebne przybory:

Miska, mikser, tortownica.

Jak podawać?

Z usmiechem!

Uwagi:

Ciasto pycha! Szybko tezeje, wiec szybkie i latwe dla niespodziewnych gosci. Mozna na gore posypac starta czekolade albo porobic mazaje rozpuszczona.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Porcjemin. 8
Kalorycznośćuu...
Przybliżony koszt15 zł
Autormarzenka

Cappuccinno expresowe: Podobne przepisy

Powiązane Tematy