Sk艂adniki:
0,5 kg miesa mielonego,
4 duze albo 6 malych porow,
2 marchewki,
1 pietruszka,
0,5 kg pieczarek,
duzy serek topiony ziolowy,
kwasna smietana,
sol, pieprz
Jak przyrz膮dzi膰?
W osolonej wodzie ugotowac pokrojone marchewki i pietruszke. Na patelni usmazycz mieso mielone jak do spaghetti, rozdrabniajac je na patelni. Mieso wrzucic do wywaru z warzywami, ciagle delikatnie gotowac. Pieczarki pokroic w plasterki, czesc podsmazyc i wrzucic do zupy, czesc po prostu wrzucic bez smazenia. Do gotujacej sie zupy dodac serek i mieszac az do rozpuszczenia. Pory pokroic w plasterki grubosci 1-2 cm i wrzucic do zupy. Zagotowac, dodac smietane i wylaczyc. Gotowe!
Potrzebne przybory:
noz, deska, garnek, patelnia i lyzka
Jak podawa膰?
Podawac z zytnim chlebkiem.
Uwagi:
Smak jest rozbrajacy... Bardzo syta zupa, gesta pomimo iz jest bez ziemniakow, pyszny, lagodny smak pora...
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Porcje | 6 |
Przybli偶ony koszt | 10 z艂 |
Autor | marzenka |