Kapłun - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

Płaska łyżka skwarek (drobno pokrojonej stopionej słoninki),
pół średniej cebuli,
łyżeczka smalcu,
1,5 łyżki śmietany,
gorąca woda,
czerstwy chleb,
wegeta,
troszkę przyprawy do zup,
sól,
pieprz.

Jak przyrządzić?

Bezpośrednio do talerza wrzucić drobno pokrojoną cebulkę (z umiarem), skwarki, tłuszcz, śmietanę. Lekko to wszystko przyprawić wegetą, solą, pieprzem, oraz przyprawą do zup i wszystko ładnie wymieszać. Dodać pokrojony w większe kawałki (takie, które da się włożyć do ust :-D ) czerstwy chleb. Zalać to wszystko gorącą wodą i delikatnie wymieszać.

Jak podawać?

Bezpośrednio po wymieszaniu.

Uwagi:

Danie bardzo tanie i proste, a że czasami w domu pozostaje czerstwy chleb, to i chlebak można wyczyścić.

4.00
1 głos
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Porcje1
Autoramator kuchni

Kapłun: Podobne przepisy

Powiązane Tematy