Składniki:
5 jajek(ugotowane na twardo),
1 puszka tuńczyka w sosie własnym,
1 duża cebula,
10 dkg sera żółtego,
1 słoik majonezu (nieduży),
1 puszka kukurydzy,
sól.
Jak przyrządzić?
Przygotować sredniej wielkości miskę lub salaterkę. Po kolei układać równomiernie warstwy sałatki w misce.
I warstwa: Białka utrzeć na tarce o dużych oczkach, posolić.
II warstwa: Zetrzeć żółty ser na tarce o dużych oczkach.
III warstwa: Wyłożyć pół puszki tuńczyka.
IV warstwa: Pół słoika majonezu.
V warstwa: Srobno pokrojona cebula.
VI warstwa: Puszka kukurydzy.
VII warstwa: Sół słoika majonezu.
VIII warstwa: Zetrzeć żółtka na tarce o małych oczkach.
Smacznego!
Potrzebne przybory:
miska lub salaterka, otwieracz do konserw, nóż,deska, łyżka ,tarka o różnej wielkości oczkach.
Jak podawać?
Można jeść bez dodatków z chlebem lub kanapkami z wędliną - jak kto woli :)
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Monika z Tbg. |