Składniki:
Ser: 2 l mleka, 2 szkl. kwaśnej śmietany, 6 jaj,
Krem: 1 szkl. cukru, 1 cukier waniliowy, masło roślinne,
Bita śmietana: ½ l śmietany kremówki 30% lub 36%, 3 łyżki cukru pudru, cukier waniliowy, 2 śmietanfixy (jeśli śmietana 30%),
2 paczki okrągłych biszkoptów
Jak przyrządzić?
Ser:
Śmietanę zmiksować z jajami i wlać do gotującego mleka i pogotować trochę, aż utworzy się ser, odcedzić na sitku i wystudzić.
Krem:
Wszystko zmiksować i do tego dodawać ugotowany przez nas ser.
Bita śmietana:
Dobrze schłodzoną śmietanę ubić mikserem, pod koniec ubijania dodać cukier puder i wanilinowy oraz śmietanfix.
Potrzebne przybory:
Garnek, miska, mikser, duża forma na ciasto.
Jak podawać?
Podawać tak jak tort.
Uwagi:
Formę wyłożyć biszkoptami, można je nasączyć ale niekoniecznie.
Przełożenie:
biszkopty - masa serowa - biszkopty - bita śmietana - posypać startą czekoladą.
Trzymać w lodówce.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | aniap |