Składniki:
4 cebule,
paczka krajanki sojowej lub kotlety sojowe Polgruntu,
kostka bulionowa,
koncentrat pomidorowy (lub swieze pomidory w sezonie),
50 dag marchwi,
olej, sól , pieprz, majeranek,
jako dodatek: ryż lub makaron
Jak przyrządzić?
Krajankę sojową lub kotlety sojowy podgotowac około 15 min. we wrzatku z dodatkiem vegety lub z kostka bulionową.
Zeszklic pokrojona cebulkę na oleju, dodać krajankę lub pokrojone w paski (z każdego kotleta 3, 4) kotleciki sojowe.
Posmażyć, dodać startą na grubej tarce marchew, poddusić ok. 10 minut (do zmięknięcia marchwi) zrobić sos z koncentratu pomidorowego i 300 ml wrzącej wody, dodać tam sól, pieprz i majeranek.
Wlać na patelnię (lub woka - najlepszy do tej potrawy) i poddusić około 20 minut.
Podawac z ryżem lub makaronem.
Uwagi:
Zapraszam do opinii na temat potrawy.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 3 |
Przybliżony koszt | 7 zł |
Autor | kolaj |