Składniki:
Duża pierś kurczaka,
2 duże cebule,
zupka chińska cebulowa, 20 dag startego sera żółtego,
olej,
przyprawa warzywna (można dać przyprawę do kurczaka),
sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Kurczaka obgotować do miękkości w wodzie z vegetą, pokroić na małe kawałki. Cebulę podsmażyć w małej ilości oleju (z pieprzem i solą), makaron z zupki zalać połową szklanki gorącej wody i doprawić vegetą. Poczekać, aż zmięknie. Naczynie żaroodporne (może być brytfanka) wysmarować olejem, układać warstwami: cebulę, kurczaka, posypać go przyprawą z zupki chińskiej, makaron i na to starty żółty ser. Zapiekać 15 minut w temp. 200 st. C (można w mikrofali).
Jak podawać?
Ważne jest, żeby podać potrawę tak, aby każdy miał na talerzu wszystkie warstwy (najlepiej pokroić ją na cztery części w naczyniu i wyłożyć łopatką do mięsa).
Uwagi:
To jest bardzo prosta i smaczna potrawa, zawsze się udaje, nawet tym, którzy w ogóle nie gotują. Polecam:)
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Flinka |