Składniki:
Parówki, cebula, tłuszcz do smażenia,
przyprawy: do grilla, curry, keczup lub koncentrat pomidorowy.
Jak przyrządzić?
Cebulę obieramy i kroimy w paseczki. Na patelnię wlewamy tłuszcz i wrzucamy pokrojoną cebulę. Dodajemy przyprawy: 2 szczypty przyprawy do grilla i 1 szczyptę curry. Podsmażamy ok. 3 min i mieszamy. Dodajemy pokrojone w plasterki parówki i mieszamy. Gdy parówki się troszkę zarumienią, dodajemy pikantny keczup lub koncentrat pomidorowy i mieszamy, aż powstanie czerwonawy sos. To oznacza, że danie jest gotowe.
Uwagi:
Fantastyczny aromat, który długo unosi się w kuchni. Wygląd może niespecjalny, ale za to jaki smak! Danie bardzo proste w przygotowaniu i bardzo tanie. Może posłużyć jako kolacja. Bardzo dobrze smakuje z chlebem. Smacznego!
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Michał |