Składniki:
1 szklanka kaszy kuskus,
1 łyżka vegety,
1 łyżka oleju,
2 pęczki koperku,
ogórek konserwowy – 5 szt.,
cebula,
tuńczyk w oleju – 2 puszki,
majonez.
Jak przyrządzić?
Kaszę kuskus, vegetę i łyżkę oleju wymieszać, zalać wrzątkiem (wody tyle, aby tylko zakryła kaszę}, odstawić, aż spęcznieje.Koperek drobno pokroić. Ogórki i cebulę pokroić w kostkę. Tuńczyka rozdrobnić. Dodać majonez. Wszystko dobrze wymieszać. Posolić i popieprzyć do smaku.
Uwagi:
Muszą być duże pęczki koperku, wtedy sałatka ma wyrazisty smak.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | mfala |