Składniki:
50 dag mięsa mielonego, 0,5 kg pieczarek, 2 cebule, 2 puszki pomidorów bez skórki w zalewie własnej, 2 topione serki naturalne, sól, pieprz, zioła prowansalskie, majeranek, bazylia, oregano, czosnek.
Jak przyrządzić?
Mięso poddusić w małej ilości oleju, dodać pokrojoną cebulę. Osobno lekko poddusić pieczarki z cebulą, a następnie połączyć z przesmażonym mięsem. Dodać pomidory z puszki wraz z zalewą. Uzupełnić bulionem lub wodą wg uznania. Zagotować, dodać serki topione i razem mieszać do rozpuszczenia serków. Doprawić przyprawami wg gustu.
Jak podawać?
W bulionówkach.
Uwagi:
Zupa powinna mieć dość gęstą konsystencję.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 6 |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Smakoszka zup |