Zupa pizzowa - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

50 dag mięsa mielonego, 0,5 kg pieczarek, 2 cebule, 2 puszki pomidorów bez skórki w zalewie własnej, 2 topione serki naturalne, sól, pieprz, zioła prowansalskie, majeranek, bazylia, oregano, czosnek.

Jak przyrządzić?

Mięso poddusić w małej ilości oleju, dodać pokrojoną cebulę. Osobno lekko poddusić pieczarki z cebulą, a następnie połączyć z przesmażonym mięsem. Dodać pomidory z puszki wraz z zalewą. Uzupełnić bulionem lub wodą wg uznania. Zagotować, dodać serki topione i razem mieszać do rozpuszczenia serków. Doprawić przyprawami wg gustu.

Jak podawać?

W bulionówkach.

Uwagi:

Zupa powinna mieć dość gęstą konsystencję.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania40 min.
Trudnośćprosty
Porcje6
Przybliżony koszt10 zł
AutorSmakoszka zup

Zupa pizzowa: Podobne przepisy

Zupa pizzowa: wypróbuj również

Powiązane Tematy