Krem brokułowy (autor Nika)

Przepis kulinarny

Składniki:

1,5 brokuła,
2 cebule (średnie),
2 ząbki czosnku,
2 marchewki,
4 ziemniaki,
serek topiony śmietankowy (Hochland - prostokątny),
kostka rosołowa Knorr,
bazylia, oregano, kolendra.

Jak przyrządzić?

Brokuły należy podzielić na cząstki i ugotować w wodzie nieosolonej (wody powinno być tyle, aby przykryła brokuły - około 0,75 l). W drugim garnuszku należy ugotować w wodzie nieosolonej ziemniaki i marchewkę. Gdy już będą miękkie, należy je odcedzić i wrzucić do osobnego naczynia, do tego samego naczynia przełożyć ugotowane brokuły i podsmażoną cebulkę - zmiksować. Do wody po brokułach dodać kostkę rosołową, serek topiony, bazylię, oregano, czosnek i rozgniecioną kolendrę - gotować do momentu roztopienia serka i kostki rosołowej. Do zmiksowanych warzyw dodać przygotowany wywar wedle uznania - zależy od pożądanej gęstości. Można dodać grzanki albo groszek ptysiowy. Pychotka!

Uwagi:

Życzę smacznego!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
AutorNika

Krem brokułowy (autor Nika): Podobne przepisy

Krem brokułowy (autor Nika): wypróbuj również

Powiązane Tematy