Składniki:
1,5 brokuła,
2 cebule (średnie),
2 ząbki czosnku,
2 marchewki,
4 ziemniaki,
serek topiony śmietankowy (Hochland - prostokątny),
kostka rosołowa Knorr,
bazylia, oregano, kolendra.
Jak przyrządzić?
Brokuły należy podzielić na cząstki i ugotować w wodzie nieosolonej (wody powinno być tyle, aby przykryła brokuły - około 0,75 l). W drugim garnuszku należy ugotować w wodzie nieosolonej ziemniaki i marchewkę. Gdy już będą miękkie, należy je odcedzić i wrzucić do osobnego naczynia, do tego samego naczynia przełożyć ugotowane brokuły i podsmażoną cebulkę - zmiksować. Do wody po brokułach dodać kostkę rosołową, serek topiony, bazylię, oregano, czosnek i rozgniecioną kolendrę - gotować do momentu roztopienia serka i kostki rosołowej. Do zmiksowanych warzyw dodać przygotowany wywar wedle uznania - zależy od pożądanej gęstości. Można dodać grzanki albo groszek ptysiowy. Pychotka!
Uwagi:
Życzę smacznego!
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Nika |