Składniki:
Jajko,
1/4 szklanki mąki,
1/4 szklanki mleka,
300 g kiszonej kapusty,
3 berlinki lub parówki,
olej,
6 łyżeczek keczupu,
6 łyżeczek musztardy,
sól, pieprz, cukier, ostra papryka w proszku,
50 g startego żółtego sera,
1/2 szklanki soku jabłkowego.
Jak przyrządzić?
Kapustę podsmażyć na oleju, podlać sokiem jabłkowym, dusić 20 min, doprawić do smaku.Z mąki, mleka z wodą i jajka zrobić gęste ciasto.Z ciasta usmażyć 3 duże omlety.Posmarować omlety musztardą z keczupem.Na każdym położyć kiełbaskę i kapustę.Zrolować, ułożyć na blaszce, posypać serem.Zapiekać 20 min w 200 stopniach.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 50 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 3 |
Autor | Marta |