Czerwone skrzydełka - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

Marynata:
opakowanie przyprawy grillowej (np. z Rovity 20 g), łyżka miodu, pół słoiczka koncentratu pomidorowego, 2 łyżki oleju, troszkę soli (jeśli przyprawa grillowa jej nie zawiera) i pieprzu;
1 kg skrzydełek lub żeberek (podzielonych na słupki).

Jak przyrządzić?

Składniki marynaty wymieszać, dolewając odrobinę wody, by powstała gęsta, ale gładka masa. Namoczyć w tym skrzydełka i odstawić na pół godziny do lodówki. Włożyć do naczynia żaroodpornego i polać marynatą. Piec ok. 1,5 godz. pod przykryciem w 220 st. C. Na jakieś 15 min przed końcem pieczenia zdjąć pokrywkę i zmniejszyć temperaturę.

Potrzebne przybory:

miska, łyżka, naczynie żaroodporne z pokrywką lub strzępek folii aluminiowej

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Czas przygotowania120 min.
Trudnośćprosty
Autorskrzydełko czy nóżka

Czerwone skrzydełka: Podobne przepisy

Czerwone skrzydełka: wypróbuj również

Powiązane Tematy