Składniki:
2 kg ziemniaków, 6 ząbków czosnku, olej.
Jak przyrządzić?
Umyć ziemniaki, obrać je ze skórki. Pokroić ziemniaki na frytki. Obrać ząbki czosnku. Do oleju wrzucić obrany czosnek, smażyć przez 3 min na wolnym ogniu. Później frytki wrzucić do rozgrzanego oleju (z czosnkiem) i czekać, aż się zrumienią i będą chrupiące. Smacznego!
Potrzebne przybory:
patelnia lub frytkownica, deska, nóż
Jak podawać?
Można te frytki dodać do kotletów, steków itp. lub jeść z keczupem i majonezem, najlepiej Kieleckim.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 3 |
Przybliżony koszt | 5 zł |
Autor | Karolina |