Kurczak w zalewie octowej

Przepis kulinarny

Składniki:

Filet z kurczaka, włoszczyzna, ocet, cebula, czosnek, sos sojowy.

Jak przyrządzić?

Filet czyścimy i kroimy na kawałki.Filet gotujemy w włoszczyźnie jak rosół, ale bez przesady, nie musi się rozgotować.Z octu przygotowujemy zalewę.Filet wyławiamy z bulionu, zalewamy zalewą i odstawiamy na minimum 1 dzień.

Potrzebne przybory:

garnek, nóż, naczynie do zalania

Jak podawać?

Podajemy z małą kropką sosu sojowego.

Uwagi:

Idealne jako zakąska po wódkę.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Przybliżony koszt15 zł
AutorAdaś&smak

Kurczak w zalewie octowej: Podobne przepisy

Kurczak w zalewie octowej: wypróbuj również

Powiązane Tematy