Składniki:
6-8 twardych ogórków kiszonych,
1 por (żeby miał jak najwięcej białej części),
1 słoik majonezu,
sól i pieprz do smaku.
Jak przyrządzić?
Ogórki przekroić na ćwiartki i w dużą kostkę, por obrać ze skórki, umyć, przekroić na krzyż i kroić drobno. Ogórki i por wrzucić do miseczki, dodać pieprz oraz majonez, wymieszać, spróbować. W zależności od słoności ogórków dodać sól, wstawić sałatkę do lodówki na 10 min lub od razu podawać na stół.
Jak podawać?
Podawać do różnych dań mięsnych.
Uwagi:
Jeśli ktoś cierpi na zgagę, można przed pokrojeniem pora sparzyć go zagotowaną wodą i zgagi nie będzie.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 1 |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Edi |