Składniki:
4 paczki zupek chińskich (najlepiej Yunm), ugotowana pierś kurczaka, puszka kukurydzy, kapusta pekińska, majonez.
Jak przyrządzić?
Makaron z zupek pokruszyć, uprażyć na patelni (cały czas mięszając), zrumieniony makaron doprawić 1-2 przyprawami sypkimi z zupek, ostudzić. Pieś, kapustę pekińską pokroić, połączyć wszysykie składniki, wymieszać z majonezem.
Jak podawać?
Dobrze schłodzoną.
Uwagi:
Sałatka jest znakomita nazajutrz, ponieważ makaron wciąga majonez.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 8-10 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | dorin |