Składniki:
Bułki hamburgerowe, filet z kurczaka, przyprawy (Po Staropolsku Kamisa, kurczak złocisty, oregano), sałata lodowa, majonez (Kielecki i Helmans Babuni), jajko, mąka, mleko.
Jak przyrządzić?
Bułki podgrzewamy w piekarniku. Piersi doprawiamy (najlepiej zrobić to wcześniej, aby się przegryzły). Robimy ciasto naleśnikowe dość gęste z mąki, jajka i mleka i obtaczamy filety i pieczemy na głębokim oleju. Na podgrzaną bułkę dajemy troszkę majonezu, sałatę, kurczaka, majonez, sałatę i przykrywamy bułką.
Uwagi:
Najlepiej, aby piersi były grubsze i pieczemy je nie za długo, aby były soczyste. Bułki wkładamy tylko na kilka minut do piekawrnika, aby nie popękały.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Autor | elcia |