Hamburger z piersi kurczaka

Przepis kulinarny

Składniki:

Bułki hamburgerowe, filet z kurczaka, przyprawy (Po Staropolsku Kamisa, kurczak złocisty, oregano), sałata lodowa, majonez (Kielecki i Helmans Babuni), jajko, mąka, mleko.

Jak przyrządzić?

Bułki podgrzewamy w piekarniku. Piersi doprawiamy (najlepiej zrobić to wcześniej, aby się przegryzły). Robimy ciasto naleśnikowe dość gęste z mąki, jajka i mleka i obtaczamy filety i pieczemy na głębokim oleju. Na podgrzaną bułkę dajemy troszkę majonezu, sałatę, kurczaka, majonez, sałatę i przykrywamy bułką.

Uwagi:

Najlepiej, aby piersi były grubsze i pieczemy je nie za długo, aby były soczyste. Bułki wkładamy tylko na kilka minut do piekawrnika, aby nie popękały.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Autorelcia

Hamburger z piersi kurczaka: Podobne przepisy

Hamburger z piersi kurczaka: wypróbuj również

Powiązane Tematy