Składniki:
40 dag pieczarek, 20 dag sera żółtego, 40 dag kiełbasy zwyczajnej (może być śląska), 1 cebula, mararon świderki, śmietana słodka, vegeta.
Jak przyrządzić?
Kiełbasę pokroić w talarki, podpiec lekko, makaron ugotować, pieczarki udusić z cebulą, posolić do smaku. Na dno naczynia żaroodpornego ułożyć kawałki kiełbasy, na to warstwę makaronu, na to pieczarki, na górę warstwę makaronu. Całość posypać startym serem i zalać słodką śmietaną, posypać vegetą. Wstawić do piekarnika i zapiekać, aż się ser roztopi. Można polać keczupem. Smacznego!
Potrzebne przybory:
naczynie żaroodporne, patelnia, garnek do makaronu, cedzak, deska do krojenia
Jak podawać?
Podawać na gorąco prosto z piekarnika na talerzykach, można udekorować listkami pietruszki.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 spore |
Kaloryczność | wysoka |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | ania |