Makaron z fetą (autor frutti)

Przepis kulinarny

Składniki:

3/4 paczki makaronu spaghetti, 2 opakowania fety, 3 pomidory, pieprz, sól, papryka, pieprz cayenne i według uznania oliwki.

Jak przyrządzić?

Ugotuj makaron, w tym samym czasie brytfankę wyłóż pomidorami pokrojonymi w plastry i wstaw do piekarnika. Po ugotowaniu makaronu dodaj do niego pokrojoną w kostkę fetę, oliwki i przyprawy. Wymieszaj, wrzuć na brytfankę, piecz przez 15 minut w temp. 180 st.

Potrzebne przybory:

garnek, sitko, brytfanka, deska do krojenia

Jak podawać?

Ładnie wygląda przystrojona bazylią lub porem.

Uwagi:

Pyszne i szybkie.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaPizza i kuchnia włoska
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Kalorycznośćśrednia
Autorfrutti

Makaron z fetą (autor frutti): Podobne przepisy

Makaron z fetą (autor frutti): wypróbuj również

Powiązane Tematy