Składniki:
3/4 paczki makaronu spaghetti, 2 opakowania fety, 3 pomidory, pieprz, sól, papryka, pieprz cayenne i według uznania oliwki.
Jak przyrządzić?
Ugotuj makaron, w tym samym czasie brytfankę wyłóż pomidorami pokrojonymi w plastry i wstaw do piekarnika. Po ugotowaniu makaronu dodaj do niego pokrojoną w kostkę fetę, oliwki i przyprawy. Wymieszaj, wrzuć na brytfankę, piecz przez 15 minut w temp. 180 st.
Potrzebne przybory:
garnek, sitko, brytfanka, deska do krojenia
Jak podawać?
Ładnie wygląda przystrojona bazylią lub porem.
Uwagi:
Pyszne i szybkie.
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | średnia |
Autor | frutti |