Składniki:
1 kostka rosołowa,
2 cebule, 0,5 kg pieczarek,
1 pierś kurczaka,
1 kawałek kiełbasy zwyczajnej,
4 pomidory,
2 papryki czerwone,
1 papryka zielona,
przecier pomidorowy, pieprz, sól.
Jak przyrządzić?
Do garnka wlewamy troszkę oleju i dodajemy do niego kostkę rosołową i smażymy na tym pokrojoną w kostkę cebulę. Do smażącej się cebuli dodajemy kiełbasę pokrojoną w kostkę. Kiedy się ona podsmaży, dodajemy pokrojoną w drobne kawałki paprykę. Do podsmażonej papryki i kiełbasy dodajemy usmażone na patelni pieczarki i pierś kurczaka pokrojoną w drobne kawałki. To delikanie podlewamy wodą i dodajemy pomidory. Na koniec dajemy przyprawy według gustu i przecier pomidorowy. Smacznego!
Jak podawać?
Można podawać z ryżem, jak kto lubi.
Uwagi:
Na pewno będzie wam smakować, bo ja to uwielbiam i moja rodzinka też:-)
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | wysoka |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | Monia |