Składniki:
Bagietka,
wędzony łosoś,
sałata,
sos tatarski,
cebula czerwona,
natka pietruszki.
Jak przyrządzić?
Bagietkę przekroić, posmarować sosem, położyć sałatę, następnie łososia i pokrojoną w cienkie plasterki cebulę. Można udekorować natką.
Uwagi:
Sos tatarski można przygotować samemu:2 części majonezu,1 część śmietany kwaśnej 18%,ogórki konserwowe,grzyby marynowane,pieprz, sól i chrzan do smaku.Ogórki i grzybki pokroić w drobną kostkę, dodać majonez i śmietanę, wymieszać, doprawić do smaku solą, pieprzem i odrobiną chrzanu.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 1 |
Kaloryczność | 413 kcal |
Autor | Sylwia |