Składniki:
Podwójna pierś kurczaka, vegeta, 20 dag sera żółtego, 3 łyżki mąki ziemniaczanej, 3 jaja, 2 łyżki majonezu, czosnek, natka pietruszki.
Jak przyrządzić?
Pierś kurczaka umyć, pokroić w kostkę, posypać vegetą, ale nie za dużo, do smaku. Wsypać starty żółty ser, dodać jaja, majonez, ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę i dużo pokrojonej zielonej natki pietruszki. Wszystko dobrze wymieszać. Smażyć na oleju jak placki ziemniaczane. Smakują wyśmienicie tylko na gorąco. Smacznego;)
Jak podawać?
Podawać prosto z patelni udekorowane listkami natki pietruszki.
Uwagi:
Z vegetą uważnie, bo jest bardzo słona. Można łatwo przesolić, więc dawać z umiarem.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 12 |
Autor | agnieszka |