Składniki:
Naleśniki;
nadzienie: biały ser, ugotowane ziemniaki, pieprz, sól;
dodatkowo: sos pieczarkowy.
Jak przyrządzić?
Na początku smażymy kilka naleśników. Następnie przyrządzamy nadzienie jak do pierogów ruskich, czyli mielemy gotowane ziemniaki z serem dwukrotnie i dokładnie mieszamy, przyprawiamy pieprzem i solą. Naleśniki nadziewamy, składamy w trójkąty i układamy w naczyniu żaroodpornym.Na sam koniec naleśniki polewamy sosem pieczarkowym i przed podaniem dosłownie na 5 min wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika.
Uwagi:
Pierwszy raz danie to jadłam przyrządzane przez kolegę mojego męża. Danie jest przepyszne. Nie mam pojęcia, jak oryginalnie nazywa się ta potrawa i skąd pochodzi. Ja mam ten przepis właśnie od Włodka. Polecam i życzę smacznego!
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | średni |
Autor | KaAnka |