Składniki:
Śmietana, wędlina cienka, kminek, 2 łyżki mąki, vegeta, majeranek.
Jak przyrządzić?
Gotujemy w wodzie pokrojoną w kawałki wędlinę. Dodajemy vegetę, kminek, majeranek i gotujemy na małym ogniu. Zagęszczamy mąką, by żurek przyjął konsystencję gęstej śmietany. Po kilku minutach wyłączamy ogień i wlewamy słodką śmietanę. Gotowe.
Potrzebne przybory:
nóż, łyżka
Jak podawać?
Podajemy z włożonymi do zupy ugotowanymi i utłuczonymi ziemniakami.
Uwagi:
Jest pyszny i niekwaśny. Lubią go z tego powodu dzieci.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | dowolna |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 5 zł |
Autor | daria |