Składniki:
6-7 jajek, masło, kiełbasa, kilka pieczarek (zależy od ich wielkości), 2 cebule, ser żółty tarty, pieprz czosnkowy, curry, bazylia, oregano, czosnek granulowany, szczypta soli, szczypiorek.
Jak przyrządzić?
Na patelni rozgrzewamy masło, na desce kroimy kiełbasę, pieczarki, cebulę. Jajka roztrzepujemy widelcem w misce, dodajemy do jajek wszystkie przyprawy. Na patelnię wrzucamy kiełbasę i pieczarki i smażymy, aż będą dobrze podsmażone, dodajemy jajka, ser. Kiedy jajka się zaczną ścinać, dodajemy na końcu cebulę. Krótko smażymy i wykładamy na talerze.
Potrzebne przybory:
deska do krojenia, nóż, widelec, patelnia, miska, szptaułka do mieszania jajecznicy
Jak podawać?
Najlepsze ze szczypiorkiem, świeżym pieczywem i masłem czosnkowym!
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2-3 |
Autor | monia21 |