Składniki:
Seler - korzeń,
rodzynki - 1/2 opakowania,
1 cytryna,
1-2 łyżeczki cukru,
mały jogurt naturalny.
Jak przyrządzić?
Seler obrać i zetrzeć średnio drobno na tarce, od razu skropić go sokiem z całej cytyny, aby nie sczerniał. Rodzynki zalać wrzątkiem i po 5 minutach odcedzić, połączyć z selerem. W jogurcie roztrzepać 1-2 łyżeczki cukru (ja używam brązowego lub trzcinowego, ale z białym też można) i połączyć z pozostałymi składnikami. Włożyć na 1/2 godziny do lodówki.
Potrzebne przybory:
łyżka, tarka, miska
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 6-8 |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 5 zł |
Autor | tuśka |