Składniki:
2 piersi kurczaka, 50 dag pieczarek, 2 zupy cebulowe w proszku, śmietana 18%, 2 małe cebule, masło.
Jak przyrządzić?
Piersi kurczaka pokroić w kostkę i obtoczyć w zupie cebulowej. Pokrojoną cebulę zeszklić na maśle i dodać pokrojone pieczarki - wszystko razem podprażyć.Piersi kurczaka włożyć do żaroodpornego naczynia, na kurczaka wyłożyć pieczarki. Wszystko zalać śmietaną. Zapiekać około 1 godz. (aż kurczak dojdzie).
Potrzebne przybory:
naczynie żaroodporne
Uwagi:
Potrawka powinna być całkowicie zalana śmietaną.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | >>Nicol21<< |