Składniki:
3 mrożone filety z pangi, pół kostki masła, 3 ząbki czosnku, 1 cebula, koperek lub natka pietruszki (może być mrożona), przyprawa do ryb, bułka tarta.
Jak przyrządzić?
Cebulę i czosnek drobno posiekać, lekko posolić, połączyć z koperkiem. Rybę rozmrozić. Miękkie masło połączyć z cebulą, czosnkiem, koperkiem, przyprawą do ryb i bułką tartą (ilość według uznania), tak aby powstała papka. W wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym ułożyć rybę, a następnie obłożyć powstałą papką. Piec w piekarniku bez termoobiegu w temp. 180 st. C ok. 30 minut. Życzę smacznego i polecam swój przepis.
Jak podawać?
Podawać z ziemniakami lub ryżem.
Uwagi:
Papkę można też położyć na dnie naczynia, na nią rybę, a pozostałą częścią przykryć całość.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Kaśka *Swidnik |