Biszkopt z orzechami - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

Ciasto: 6 jaj, 15 łyżek cukru, 15 łyżek mąki, 3 łyżeczki proszku do pieczenia, 1,5 łyżki kakao, bułka tarta do blachy.
Masa: 2 jaja, 0,5 szkl. cukru, 1 masło roślinne w kubku, 2 łyżki kakao, orzechy włoskie według uznania (zmielone), polewa czeloladowa i orzechy do dekoracji.

Jak przyrządzić?

Ciasto: jaja ubić z cukrem, dodać proszek do pieczenia, dalej ubijać, nastepnie dodać mąkę i kakao. Piec ok. 25 minut w temp. 200 st. C.Masa: jaja ubić z cukrem na puszysto, dodać masło i wyrobić na gładką masę, wsypać kakao i orzechy.Masą przełożyć wystudzony biszkopt, polać polewą i posypać obficie orzechami.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćśredni
Porcjeok. 30
Przybliżony koszt10 zł
AutorSZyszka

Biszkopt z orzechami: Podobne przepisy

Biszkopt z orzechami: wypróbuj również

Powiązane Tematy