Składniki:
Ciasto: 6 jaj, 15 łyżek cukru, 15 łyżek mąki, 3 łyżeczki proszku do pieczenia, 1,5 łyżki kakao, bułka tarta do blachy.
Masa: 2 jaja, 0,5 szkl. cukru, 1 masło roślinne w kubku, 2 łyżki kakao, orzechy włoskie według uznania (zmielone), polewa czeloladowa i orzechy do dekoracji.
Jak przyrządzić?
Ciasto: jaja ubić z cukrem, dodać proszek do pieczenia, dalej ubijać, nastepnie dodać mąkę i kakao. Piec ok. 25 minut w temp. 200 st. C.Masa: jaja ubić z cukrem na puszysto, dodać masło i wyrobić na gładką masę, wsypać kakao i orzechy.Masą przełożyć wystudzony biszkopt, polać polewą i posypać obficie orzechami.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | średni |
Porcje | ok. 30 |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | SZyszka |