Składniki:
Opakowanie paluszków krabowych ok. 300 g, 6-8 jajek wg uznania, puszka kukurydzy, 1 czerwona papryka, 1 cebula, majonez, sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Jajka gotujemy na twardo. Paluszki kroimy w kostkę ok. 0,5 cm, wrzucamy do miski. Następnie kroimy paprykę i cebulę rówież w kostkę, tylko mniejszą. Jajka obieramy i też kroimy w kostkę. Dodajemy kukurydzę. Następnie majonez, szczyptę soli i odrobinę pieprzu, po czym mieszamy.
Jak podawać?
Sałatkę można podawać z pieczywem lub solo.
Uwagi:
Polecam paluszki świeże lub w zalewie, ponieważ mrożone po rozmrożeniu są trochę gumowate.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Asica |