Składniki:
Ananas w puszce,
fasola czerwona w puszce (polecam Pudliszki),
1 por,
6 jaj,
około 15-20 dag sera żółtego (twardy, do starcia),
ogórki konserwowe (ilość wg uznania),
chili lub sproszkowana papryka ostra,
majonez.
Jak przyrządzić?
Ser żółty zetrzeć na tarce i posypać papryką lub chili (ostrożnie), por pokroić na półksiężyce, posolić, odcisnąć. Ananasy pokroić w małe kliny, fasolę przepłukać zimną wodą, ogórki pokroić w drobną kostkę, jajka również. Wszystko wymieszać. Dodać majonezu wg uznania.
Potrzebne przybory:
deska do krojenia, dwie miseczki
Jak podawać?
Najlepiej w przezroczystej misce.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | omega |