Składniki:
1/3 op. drożdży, 2,5 szklanki mąki, 0,5 szklanki ciepłej wody (nie za gorącej), sól i olej.
Jak przyrządzić?
1/3 op. drożdży rozpuścić w 0,5 szklanki ciepłej wody i wlać to do mąki. Odrobinę posolić i wlać trochę oleju i wyrobić ciasto. Jeżeli ciasto będzie zbyt mokre, dodać troszkę mąki i oleju i wyrabiać, aż ciasto będzie się ciągnęło. Odstawić na 30 min, aż wyrośnie, potem rozwałkować, no i oczywiście dodać składniki na wierzch. Piec ok. 40-50 min.
Potrzebne przybory:
wałek
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Czas przygotowania | 50 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 5 zł |
Autor | Alex |