Makaronowa sałatka łososiowa - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

Makaron muszelki/kolanka, 100-150 g wędzonego łososia, 2 duże/5 małych ogórków. Sos: mała śmietana (180 g), 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, koperek, pół cytryny.

Jak przyrządzić?

Makaron ugotować, odłożyć do ostygnięcia. W tym czasie ogórki umyć, obrać, pokroić w kostkę. Łososia podzielić na małe kawałki i wymieszać z makaronem i ogórkami. Przełożyć do reprezentacyjnej michy i udekorować plasterkami cytryny i koperkiem (skropić cytryną można też). Zrobić sos: do śmietany dodać pieprz i sól (nie żałować) oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Sosem polewać dopiero pojedyncze porcje na talerzu. Koniec.

Potrzebne przybory:

Pamiętać o durszlaku, żeby się nie poparzyć:)

Uwagi:

Smacznego!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje3-4
AutorBlanka

Makaronowa sałatka łososiowa: Podobne przepisy

Makaronowa sałatka łososiowa: wypróbuj również

Powiązane Tematy