Składniki:
2 kabanosy (dość długie), 2-3 pomidory bez skórki, ogórek zielony, kapusta pekińska, mała papryka czerwona i żółta, cebula czerwona i biała, sos do sałatek włoski (Knorr).
Jak przyrządzić?
Kabanosy pokroić na plasterki i podsmażyć na patelni, pomidory pokroić w kosteczkę, ogórek ze skórką na plasterki i cebulę w talarki. Papryki pokroić w cienkie małe paski, kapustę pekińską poszatkować. Włożyć wszystko do miseczki, polać sosem i na wierzch wyłożyć podpieczone (zimne) kabanosy, delikatnie wymieszać.
Potrzebne przybory:
nóż, deska, naczynie na sałatkę
Jak podawać?
Na zimno.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2-3 |
Przybliżony koszt | 12 zł |
Autor | Ewa |