Fasolka szparagowa z zasmażką - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

1 kg fasolki szparagowej, 1/2 kg marchwi, 30 dag boczku wędzonego lub wędzonej kiełbasy, 2 łyżki margaryny, ok. 2 łyżek mąki.

Jak przyrządzić?

Fasolkę pokroić drobno, marchewkę w kostkę i razem ugotować w lekko posolonej wodzie. Na patelni na 2 łyżkach margaryny podsmażyć drobno pokrojoną wędzonkę, na koniec smażenia dodać mąkę. Z garnka z fasolką i marchewką wylać nadmiar wody, dodać zasmażkę, wszystko wymieszać. Na koniec dodać drobno posiekaną natkę pietruszki. Fasolka ma mieć konsystencję gęsto-płynną.

Jak podawać?

Podawać z ziemniakami puree lub w miseczce z białym pieczywem. To jest pyszne!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje5
AutorWisnia

Fasolka szparagowa z zasmażką: Podobne przepisy

Fasolka szparagowa z zasmażką: wypróbuj również

Powiązane Tematy