Składniki:
1 kg fasolki szparagowej, 1/2 kg marchwi, 30 dag boczku wędzonego lub wędzonej kiełbasy, 2 łyżki margaryny, ok. 2 łyżek mąki.
Jak przyrządzić?
Fasolkę pokroić drobno, marchewkę w kostkę i razem ugotować w lekko posolonej wodzie. Na patelni na 2 łyżkach margaryny podsmażyć drobno pokrojoną wędzonkę, na koniec smażenia dodać mąkę. Z garnka z fasolką i marchewką wylać nadmiar wody, dodać zasmażkę, wszystko wymieszać. Na koniec dodać drobno posiekaną natkę pietruszki. Fasolka ma mieć konsystencję gęsto-płynną.
Jak podawać?
Podawać z ziemniakami puree lub w miseczce z białym pieczywem. To jest pyszne!
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 5 |
Autor | Wisnia |