Składniki:
500 g mięsa mielonego (jakie kto lubi, ja wybieram wołowo-wieprzowe), 2 cebule, papryczka chili, kukurydza z puszki, fasola czerwona z puszki, dwie puszki pomidorków (najlepiej krojonych), 3 ząbki czosnku, zioła prowansalskie, pieprz kolorowy, maggi, tabasco, sól.
Jak przyrządzić?
Podsmażamy cebulkę, potem dodajemy mięso. Gdy mięso jest już usmażone, dodajemy pomidorki (razem z zalewą), fasolę i kukurydzę (bez zalewy) oraz czosnek i przyprawy (w ilościach wedle upodobania). Dusimy około 20 minut. Smacznego!
Potrzebne przybory:
głęboka patelnia
Jak podawać?
Ja podaję w miseczce, a do tego świeże ciemne pieczywo.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 6 |
Przybliżony koszt | 30 zł |
Autor | aga |