Sk艂adniki:
500 g mi臋sa mielonego (jakie kto lubi, ja wybieram wo艂owo-wieprzowe), 2 cebule, papryczka chili, kukurydza z puszki, fasola czerwona z puszki, dwie puszki pomidork贸w (najlepiej krojonych), 3 z膮bki czosnku, zio艂a prowansalskie, pieprz kolorowy, maggi, tabasco, s贸l.
Jak przyrz膮dzi膰?
Podsma偶amy cebulk臋, potem dodajemy mi臋so. Gdy mi臋so jest ju偶 usma偶one, dodajemy pomidorki (razem z zalew膮), fasol臋 i kukurydz臋 (bez zalewy) oraz czosnek i przyprawy (w ilo艣ciach wedle upodobania). Dusimy oko艂o 20 minut. Smacznego!
Potrzebne przybory:
g艂臋boka patelnia
Jak podawa膰?
Ja podaj臋 w miseczce, a do tego 艣wie偶e ciemne pieczywo.
Kategoria dania | Dania g艂贸wne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Porcje | 6 |
Przybli偶ony koszt | 30 z艂 |
Autor | aga |