Naturalne spalacze tłuszczu. Warto jeść je jak najczęściej
REDAKCJA • dawno temuWśród produktów przyśpieszających metabolizm królują przyprawy.
Podstawowym sposobem spalenia tkanki tłuszczowej zawsze będzie trening. Dodatkowym czynnikiem, który nasila spalanie tłuszczu oraz zapobiega jego odkładaniu się, jest odpowiednia dieta. I chodzi nie tylko o obniżenie kaloryczności spożywanych posiłków, ale także o to, co jemy. Niektóre produkty naturalnie przyśpieszają metabolizm.
Najpopularniejszym sprzymierzeńcem diety są przyprawy, w tym papryczka chili, pieprz cayenne i imbir. Dzięki zawartej w niech kapsaicynie podnosi się temperatura ciała, a tłuszcz szybciej się spala. Natomiast cynamon zmniejsza apetyt oraz sprawia, że wolniej tyjemy. Ale to nie koniec. Zobaczcie wideo.
Źródło: Agencja TVN/x-news
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze