Składniki:
2 litry wody, 2 kostki rosołowe, pół sklanki kaszy jęczmiennej, 4 ziemniaki, 3 garstki mrożonej marchewki pokrojonej w kostkę, łopatka wieprzowa, 3 listki laurowe, 10 ziarenek pieprzu.
Jak przyrządzić?
Lejemy wodę do dużego garnka, zapalamy ogień na kuchence, stawiamy garnek na ogniu i wsadzamy tam: kostki rosołowe, marchewkę, wieprzowinę, listki i ziarnka pieprzu.Po 30 minutach gotowania wsypujemy kaszę i pokrojone w kostkę ziemniaki. Potem gotujemy jeszcze 20 minut.
Potrzebne przybory:
garnek, łyżka, nóż
Jak podawać?
W małych niebieskich miskach wygląda całkiem całkiem.
Uwagi:
Po zagotowaniu jest pyszne z maggi.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 50 min. |
Trudność | średni |
Porcje | 5-6 |
Autor | anka superwomen |