Karmelówka (autor Pola) - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

1/2 l spirytusu, mleko słodzone skondensowane w puszce 330 ml, 1/2 l mleka zagęszczonego słodzonego o smaku kakaowym.

Jak przyrządzić?

Mleko słodzone w puszce (nie otwierać) gotować w wodzie przez minimum 2 godziny, ostudzić. Otworzyć puszkę, zawartość wyłożyć do szklanego naczynia, zalać spirytusem, wymieszać, dodać mleko o smaku kakaowym. Po dwóch dniach karmelówka jest dobra do spożycia.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaAlkohole
Czas przygotowania120 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćwysoka
Przybliżony koszt50 zł
AutorPola

Karmelówka (autor Pola): Podobne przepisy

Karmelówka (autor Pola): wypróbuj również

Powiązane Tematy