Ajerkoniak

Przepis kulinarny

Składniki:

- puszka słodzonego mleka skondensowanego,
- 1/4 litra wódki.

Jak przyrządzić?

Puszke wstawiamy do garnka z wodą i gotujemy przez około 2 godziny. Następnie wyciągamy, czekamy aż ostygnie nieco i otwieramy puszke. Do miski wlewamy mleko (o ile mozla powiedziec o wlewaniu, przy tak gestej konsystencji) oraz wódke i miksujemy. Przelewamy do butelki (wychodzi pół litra i pół kieliszka do sprobowania). Po ostudzeniu całkowitym można włożyc do lodówki.
Naprawde smakuje jak ajerkoniak, a jest szybsze i tansze w produkcji.

Potrzebne przybory:

Mikser

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaAlkohole
Czas przygotowania120 min.
Trudnośćprosty
Przybliżony koszt12 zł
AutorWoman76

Ajerkoniak: Podobne przepisy

Ajerkoniak: wypróbuj również

Powiązane Tematy